Dezavantajlı Çocuklar 23 Nisan’da Atış Yaptı Oyunlar Oynadı

Mersin’in Erdemli ilçesinde dezavantajlı çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Türkiye’nin en büyük atış poligonunda havalı silahlarla atış yapıp, çeşitli oyunlar oynayarak kutladı.

GÜNCEL - 30-04-2024 17:04

Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, gazetecilere açıklamada bulundu. Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Erdemli Atış Poligonunda sosyal hizmetlerden, sosyal yardımlaşma vakfı ve Kızılay’ dan yararlanan, öksüz ve yetim çocuklarımız, özellikle kırsal kesimdeki dezavantajlı çocukları bir araya getirdiklerini ve çocuk bayramını bir şenliğe dönüştürmek amacıyla böyle bir etkinlikte çocukları bir araya getirdiklerini belirtti. 

Etkinliği Erdemli Sosyal Hizmet Merkezinin önderliğinde gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz,  ‘’Erdemli’de böyle bir şenlik ilk kez yapılıyor ve birinci çocuk oyunları şenliği olarak gerçekleşti. Bu bir ön çalışma ileriki yıllarda devamı da gelir ve daha kapsamlı hale gelir. Geleneksel kültürümüzde var olan oyunları daha çok ön plana çıkartarak hem hatırlamayı hem de yaşatmayı, aynı zamanda da gelecek kuşaklara aktarmak istedik. Temennimiz gelecek yıllarda da bu tür etkinliğin devam ettirilmesidir’’ dedi.

Erdemli atış poligonundaki etkinliğe yaklaşık 100 çocuğun katıldığını ifade eden il müdürü Yılmaz, ‘’Burası Türkiye’nin en büyük atış poligonu.  Sosyal hizmetler il müdürlüğü olarak bu tesisten faydalanıyoruz. Çocuklarımız eğlenceden sonra gezip tanıma fırsatı bulacaklar. Mersin bir spor kenti aslında. Hem tesis hem de kullanımı anlamında biz de kurum olarak çocuklarımızı bu tesisten olabildiğince faydalandırmaya çalışıyoruz. Dezavantajlı çocuklar buraya ilk defa geldiler’’ diye belirtti.

Ömer Toprak isimli öğrenci ise, eğlencede çuval yarışı, top sürme, körling, boks ve balon patlatma gibi oyunları oynadıklarını belirterek aktivitenin kendileri için çok eğlenceli geçtiğini kaydetti.

Tuana Yüksel de poligonda eğlence düzenlendiği için yetkililere teşekkür etti. Yüksel, arkadaşları ile çok güzel eğlendiklerini belirterek, ‘’Eğlence çok hoşuma gidiyor iyi ki böyle bir şey yapmışlar. Acayip derecede burasını çok sevdim’’ ifadesini kullandı. Bir başka öğrenci ise atış poligonunun bu derece büyük olacağını tahmin edemediğini ancak çok hoşuna gittiğini vurguladı.

Atış poligonunda havalı tüfek ile 10 metre atış yapan Elif Ezgi, atış poligonuna ilk defa geldiğini ve arkadaşları ile birlikte çok eğlendiklerini dile getirerek, ‘’Arkadaşlarım diğer oyunları oynarken ben atış denemesini yapmak istedim ve başardım. Ben de atıcılık sporcusu olmak istiyorum’’ şeklinde konuştu.

Dezevantajlı çocuk şenliğini Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Sosyal hizmetler İl Müdürü Naci yılmaz, İlçe Spor Müdürü Ferhat Keskin, Erdemli Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Halim Ünal, Kızılay Şube Başkanı Necati Şevik, eğitmenler  ve çocuklar katıldı.

Günün Diğer Haberleri